De evolutie van de vleermuizenpopulatie is erg positief: over een periode van 30 jaar is het aantal vleermuizen in Fort Oelegem gestegen van zo'n 70 tot ongeveer 1000 diertjes.
Het is het enige zoogdier dat kan vliegen De wijfjes leggen geen eieren maar zogen hun jongen met melkklieren Jonge vleermuizen zijn gewoonlijk donkerder en matter van kleur dan oudere soortgenoten We kunnen de vleermuizen onderverdelen in twee suborden: Bij mannelijke vleermuizen komt homoseksualiteit meer voor dan bij eender welke diersoort De meeste van onze vleermuizen passen in een handpalm De dwergvleermuis, de kleinste vleermuis van Fort Oelegem en van België past zelfs in een luciferdoosje Vleermuizen in huis? klik hier! Elk jaar worden het aantal vleermuizen 2x geteld. Hieronder vind je de evolutie van de totale vleermuispopulatie doorheen de jaren. http://www.FortOelegem.be • ©2014
fort vleermuis natuur 2000 wereldoorlog reservaat
Fort Oelegem
Het Fort
De Vleermuizen
Nieuws
Contact
Over ons
Onze fortvleermuizen
Ieder jaar tussen oktober en april is fort van Oelegem helemaal van de vleermuizen. Het gebouw biedt alle condities die deze diertjes nodig hebben voor hun winterslaap: rust, duisternis, een hoge vochtigheidsgraad en een constante temperatuur. Ze hangen aan de muren en aan het plafond of ze kruipen in gaten en spleten. Tussen mei en september verlaten de meeste vleermuizen het gebouw, maar ze komen wel op bezoek om op voedsel jagen boven fortgracht. Tijdens zo'n nacht eet een vleermuis zowat haar gewicht aan insecten. Deze 9 soorten overwinteren in het fort:
Wist je dat?
Er zijn 12 soorten en 6800 vleermuizen verspreid over de Antwerpse fortengordel
Vleermuistellingen
Fort Oelegem ¦ Het Fort ¦ Rondleidingen ¦ De Vleermuizen ¦ Nieuws ¦ Contact ¦ Over Ons ¦ Gastenboek ¦ Vleermuizen thuis